Maak jouw e-mail strategie AMP-ready

Je bent het intussen waarschijnlijk al ontelbare keren tegengekomen: AMP voor Email. Menig e-mail enthousiast heeft het er over en ziet het door Google ontwikkelde AMP (Accelerated Mobile Pages) als dé nieuwe manier om e-mail campagnes dynamischer en vooral interactiever te maken.

Google lanceerde deze open-source technologie in 2015 met het doel om de prestatie van online content te verhogen. Hoewel het toentertijd alleen gericht was op web, kondigde Google in februari 2018 de ondersteuning voor e-mail aan. AMP zorgt er voor dat je in veel gevallen de benodigde tussenstap, zoals een landingspagina, weg kan laten en de daadwerkelijke handelingen binnen de e-mail kan laten afspelen. Je maakt als het ware een mini-website binnen je inbox door functies zoals:

  • Carrousels
  • Sidebars
  • Lightboxes
  • Addordeons
  • Formulieren (ja, echt waar!)

Top! Maar wat moet ik er mee?
Nu horen wij je denken “Moet ik iets gaan doen met AMP?” en “Hoe kan ik AMP in mijn e-mail marketing strategie verwerken?”. Dat is begrijpelijk, want deze technologie is nog zo nieuw, dat het eigenlijk pas in de beginfase zit. Stukje bij beetje rollen ESP’s en ISP’s support uit voor AMP en het zal niet veel langer meer duren voordat je ook in Nederland een AMP mail in je Gmail of Hotmail ziet. Om die reden hebben wij het op ons genomen om alle ins- en outs binnen AMP op een rijtje te zetten, en deze resources willen we graag met je delen.

Sla je slag met AMP – Download onze Whitepaper
Als de bovenstaande vragen daadwerkelijk in je hoofd rondspookten, dan ben je met deze whitepaper aan het juiste adres. Hierin staat namelijk niet alleen welke stappen je moet ondernemen om van start te gaan, maar je kan er ook een checklist vinden om te kijken of AMP wel geschikt is voor jouw database en ESP. Daarnaast vind je er ook genoeg resources, tips en hebben we de potentiële valkuilen voor je in kaart gebracht.

Blijf op de hoogte met AMP4.EMAIL
Of je nou nu of later aan AMP wilt beginnen, neem dan vooral een kijkje op AMP4.EMAIL. Hier verzamelen wij de laatste industrie-gerelateerde updates én kun je jezelf aanmelden om de door ons ontwikkelde AMP voorbeelden te ontvangen. Dan weet je altijd wat er speelt en helpen we je op weg om AMP naadloos op je e-mail marketing strategie aan te sluiten.

Heb je vragen en/of behoefte aan één-op-één begeleiding voor jouw specifieke strategie? Neem dan contact met ons op!