Het is binnen e-mailmarketing land niets nieuws dat er “relatief” veel op de navigatie wordt “geklikt”. Bedrijven als Bol.com en Wehkamp.nl zien dit ook (zie voorbeelden onder aan dit bericht) en gebruiken zelfs een “dubbele” navigatie. Al geruime tijd plaatst Enzo ook onder in de mailing een navigatie balk waardoor het voor de ontvangers makkelijk wordt gemaakt een na het zien van de mailing (scrollen) op de navigatie te klikken. Enzo gaat (mede door de resultaten) een stapje verder en heeft in diverse campagnes voor zijn klanten de zogenaamde “deeplink” blokken geplaatst.

deeplinkDeze “deeplink” blokken staan tussen de andere uitingen in de mailing en zijn direct gelinked naar een subcategorie in de webshop. Het resultaat is verbluffend en geeft in sommige campagnes 20 tot 57% meer kliks.

Gebruik dergelijke “deeplink” blokken vooral bij SALE gerelateerde campagnes zodat met weet dat er SALE is en direct naar de gewenste categorie kunnen klikken.

Voor voetbalshop.nl hebben we in aanloop naar het WK een variant bedacht waarbij je direct naar de producten van jouw favoriete land kon klikken – We hadden wel een mooi resultaat verwacht, maar een toename van  57% aan kliks overtrof ieders verwachting.

deeplink_voetbalshop_small

 

Onderstaand de voorbeelden van navigatie van Wehkamp en Bol.com

deeplink_sample