2014 kan wel gezien worden als het jaar waarin de kracht van “Automation Marketing” zichzelf heeft bewezen.

Email Enzo houdt het even bij de Email Marketing Automation waarbij er veel verschillende mogelijkheden zijn om automatisch trajecten met behulp van e-mail op te zetten.

Hierbij een aantal van de mogelijkheden die we voor klanten kunnen instellen waarbij  Copernica als e-mail service provider wordt gebruikt.

Abandoned basket
De welbekende achtergebleven winkelmand mail die verstuurd wordt nadat er iemand iets in het mandje heeft achter gelaten. Voor sommige klanten wordt deze binnen het uur al verstuurd en voor andere aan het einde van iedere maand. Aan deze mail hebben we bij Email Enzo een vervolg gegeven om boven iedere reguliere  mailing die er gestuurd wordt een melding te geven wanneer er iets (of niets) in het mandje aanwezig is.

Order follow up
Deze mail wordt verstuurd op het moment dat we er zeker van zijn dat een order is afgeleverd. Deze mail is er in verschillende variaties waaronder:

  • “First order” welkom – nog even bedanken of nog even uitleg over bedrijf.
  • Zelfde product na periode X (afhankelijk van life-cycle product).
  • Zelfde product – nieuwe collectie – speciale voorverkoop.
  • Gerelateerd product na periode X.
  • Vervangend product na periode X.
  • Vragen om “review” na periode X.
  • “We zijn benieuwd” en vragen om meer informatie in een enquete.

“Miss you”
Wanneer een klant voor een bepaalde periode geen bestelling heeft geplaatst, dan kan er een mail gestuurd worden om hem/haar te enthousiasmeren en mogelijk weer een bestelling te plaatsen.

“One Year voucher”
Wat je steeds vaker ziet is een mail ter ere van je “klant-zijn”. Hier wordt een presentje (incentive) gegeven om weer even in beeld te zijn en wellicht toch een aankoop uit te lokken.

Na x orders of bedrag
Net als de One Year voucher kan er ook een mail worden getriggerd wanneer er iemand een bepaald resultaat heeft behaalt als klant. Buy more, get more.

RSS/XML feed
Wanneer je veel aanbiedingen (of berichten/blog) hebt, zou je kunnen overwegen om de aanbiedingen of berichten automatisch in de mail te laten lopen en deze mail er periodiek op een vast tijdstip uit te sturen.

“Birthday mail”
Een webshop weet best veel van zijn klanten. Zo wordt er vaak klakkeloos een geboortedatum ingevuld waarmee de webshop leuke zaken kan doen. Iedere dag wordt deze mail verstuurd naar personen die op die dag jarig zijn. Jammer genoeg is dit niet meer iets speciaals en zie je het heel vaak. Toch wordt het altijd nog goed ontvangen omdat er meestal een incentive bij zit.

Newsletter sign up en NO order?
Waarom meld je je aan voor een nieuwsbrief als je toch niets koopt? Interesting! Verstuur na periode X een mail naar iedereen die nog nooit iets heeft besteld en verleid deze persoon tot een aankoop. In deze mail zou je ook kunnen vragen om een enquete in te vullen zodat je weet waarom hij niets koopt. Kunnen zo maar hele verrassende zaken uit komen.